Nieuws

Bouwen of verbouwen van badkamers

donderdag, 12-2-2015  

Als er nieuwe huizen gebouwd gaan worden, dan moeten er natuurlijk ook badkamers gebouwd worden. De aanleg van badruimtes is iets waar vaak niet heel diep over nagedacht wordt, terwijl dit toch wel heel erg belangrijk is. Veel zaken zijn immers niet zomaar even weer opnieuw aan te leggen. Waterleidingen en afvoeren kunnen niet zomaar verplaatst worden, dit is een bewerkelijke klus. Dergelijke aansluitingen moeten voor badkamers dus het liefst meteen op de goede plek geplaatst worden, dat voorkomt later heel veel extra werk. Ook bij verbouwingen van badkamers moet er goed stilgestaan worden bij dit soort zaken. Als u een keer iets helemaal anders wilt, dan is het dan het moment om dat te regelen. Uw badruimte verbouwt u immers het liefst nooit weer. In de eerste plaats omdat het een dure klus is, in de tweede plaats omdat het gewoon heel erg lastig is om niet over uw badkamer te kunnen beschikken. Daarnaast levert het gewoon ook erg veel rommel op. Bij het bouwen of verbouwen van een huis, waarbij ook de badruimte aangepakt wordt, is het dus van belang om goed na te denken over de indeling. Hoeveel wastafels wilt u bijvoorbeeld hebben? In veel badkamers wordt er standaard van één uitgegaan, maar als u een groot gezin hebt of wilt hebben, dan kan het heel fijn zijn om er twee te hebben. Ook als u maar met twee personen in een huis woont, kan het toch fijn zijn om twee wastafels te hebben, dan hebt u allebei uw eigen plekje. Goed nadenken over de inrichting van badkamers is ook belangrijk voor het andere sanitair. Wilt u bijvoorbeeld een toilet in de badruimte? Wilt u een douche of een bad? Of allebei? En waren moeten deze komen? Denkt u dat u deze indeling van de badkamer ook later nog handig gaat vinden, als uw gezinssamenstelling misschien heel anders is? Dit zijn echt zaken die belangrijk zijn om te overwegen voordat er daadwerkelijk aan de bouwklus begonnen gaat worden.

Ontspannende badkamers

Een ander aspect om bij de inrichting van badkamers rekening mee te houden, is welke zaken u het best helpen om u te ontspannen. Vaak worden badruimtes vooral gezien als nuttige plekken, waar mensen zich op kunnen frissen om vervolgens snel door te gaan en aan hun dag te gaan beginnen. Maar van badkamers kunnen ook heel goed plekken gemaakt worden waar u helemaal tot rust kunt komen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de inrichting ervan goed bij u past en dat er de nodige voorzieningen zijn die u helpen te ontspannen. Voor sommige mensen zal dit een douche met goede massagestralen zijn, terwijl anderen helemaal tot rust komen als zij een bad nemen. Ook de stijl van het interieur speelt een rol bij het effect dat badkamers op mensen kunnen hebben. Sommige mensen houden van een moderne stijl, zij houden ervan als alles strak en glimmend is. Anderen houden daarentegen meer van een romantische of landelijke stijl. Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol. Er zijn kleuren die op iedereen een bepaald effect hebben, zo worden de meeste mensen heel actief van de kleur rood. Deze kleur is daardoor minder geschikt als u een ontspannende ruimte wilt creëren. Maar er zijn ook kleuren die verschillend ervaren worden. Zo vinden sommigen van donkere kleuren, dit helpt hen echt om te ontspannen. Andere mensen moeten juist weer niet denken aan badkamers met een donkergekleurd interieur, dit maakt hen eerder depressief dan ontspannen. Het is dus belangrijk dat u voor het bouwen of verbouwen bij uzelf nagaat welke kleuren en welke stijlen u het mooist vindt. Dit kunt u het best te doen door voorbeelden van verschillende badkamers te bekijken en te ondervinden wat voor effect dit op u heeft. Van welke kleur en welke stijl wordt u het meest ontspannen, wat heeft het beste effect op u?

Veel keus bij Van Heck

Wilt u graag inspiratie opdoen, dan bent u bij Van Heck aan het juiste adres. Zij zijn namelijk specialist op het gebied van de inrichting van badkamers. Dit betekent dat u bij hen heel veel verschillende voorbeelden kunt bekijken, maar ook dat u bij hen heel veel producten voor badkamers aan kunt schaffen. U kunt bij hen vooral terecht voor artikelen in de volgende stijlen:

  • landelijk
  • nostalgisch
  • retro
  • Engels
  • Frans
  • traditioneel

Met hun producten voor badkamers kunt u dus eenvoudig een rustige, ontspannen ruimte creëren. Doordat u bij hen alles kunt vinden wat u nodig hebt om uw badruimte in te richten, kunt u alles op een plek kopen, dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. U vindt bij hen niet alleen baden, kranen, toiletten en wastafels, maar ook radiatoren, badmeubels, wasmanden en allerlei accessoires. U kunt bij dit laatste denken aan alle kleinere dingen die noodzakelijk zijn in badkamers, zoals zeepdispensers, zeepbakjes, toiletrolhouders en handdoekhaakjes. Doordat zij van alle producten een ruime keus hebben, is de kans heel groot dat u bij hen echt alles vindt wat u nodig hebt om uw badkamer helemaal in te richten. Bij deze specialist op het gebied van badkamers kunt u bovendien ook heel goed terecht om inspiratie op te doen. Hiervoor hebben ze een apart kopje op hun website gemaakt, maar u kunt natuurlijk ook gewoon een brochure aanvragen. Dan kunt u op uw gemak bekijken wat u het meest aanspreekt en wat bij u past.


Comments are closed.