Webwinkels en Webshops

De voordelen van een luchtreiniger met ionisator

dinsdag, 29-1-2019  

Als je een luchtreiniger koopt, heb je vaak de mogelijkheid om een ​​model met een ionisator te kiezen. Een ingebouwde, onafhankelijke ionisator helpt bij het vasthouden van zwevende deeltjes en het efficiënter reinigen van de lucht in je huis. Dit kan je helpen om beter te ademen, zolang je maar regelmatig het stof afneemt en stofzuigt. De gebruiksvriendelijkheid van een ionisator kan echter worden belemmerd als je de HEPA-filter niet vaak genoeg vervangt. Waarom investeren in een luchtreiniger met ionisator? Niets is belangrijker voor je gezondheid, en zelfs voor het overleven van de mens, als zuivere en frisse lucht. Maar aangezien huizen en kantoorgebouwen meer en meer worden gebouwd met de aandacht op een goede isolatie om energie-efficiënter te worden, worden ze ook steeds meer gevuld met verontreinigingen, zoals:

  • Tabaksrook
  • Stof
  • Huidschilfers van huisdieren
  • Dampen van luchtverfrissers
  • tapijten, stoffering en andere meubels
  • Radon en koolmonoxide
  • Pollen, schimmels en allergenen in de lucht
  • Bacteriën en virussen

Hoe een ionisator de lucht reinigt

Ionisatoren werken vanwege de elektrische effecten van positieve en negatieve ladingen, die door elkaar worden aangetrokken. Wanneer de ionisator van de luchtreiniger is ingeschakeld, wordt er spanning aangelegd op een reeks ingebouwde naalden, waardoor elektronen worden gecreëerd die in de lucht worden geloosd. Wanneer deze elektronen hechten aan luchtmoleculen, worden negatief geladen ionen gevormd. Deze negatieve ionen worden de ruimte in verdreven waar ze hechten aan positief geladen stof, stuifmeel, sigarettenrook en huidschilfers van huisdieren om grotere deeltjes te vormen. Deze kunnen gemakkelijker worden opgesloten door de filters van je luchtreiniger met ionisator. Deze deeltjes kunnen ook naar de vloer afdalen om later te worden opgezogen. Ze kunnen zich hechten aan positief geladen oppervlakken in de kamer en aan de filter van je luchtreiniger, waardoor regelmatig stofzuigen vereist is. Sommigen zouden kunnen beweren dat een ionisator ook de buitenlucht op een positieve en gezonde manier zou kunnen verfrissen. Negatieve ionen zijn vaak aanwezig in de natuurlijke omgeving, waar de lucht ook wordt opgewekt, vooral rond watervallen, oceaanbrandingen, rivieren en bergen. Denk aan hoe je je voelt of ademt in de buurt van een waterval. Het voelt behoorlijk energiek, vergelijkbaar met de lucht direct na een regenbui. Veel mensen geloven ook dat negatieve ionen het welzijn bevorderen wanneer er meer negatieve ionen zijn dan positieve in de lucht die je inademt. Dit is wetenschappelijk onbewezen en is grotendeels een welzijnsstrategie gebleven.

De HEPA-filter

Als je HEPA-filter moet worden gereinigd of bijna aan het einde van zijn levensduur is, worden deeltjes mogelijk niet gefilterd maar kunnen ze naar de kamer worden teruggebracht. Om deze reden moet de ionisator worden uitgeschakeld totdat de filter is vervangen. Als je huis een hogere aanwezigheid heeft dan de gemiddelde hoeveelheid allergenen zoals huidschilfers van dieren of rook, kan de gebruikelijke levenscyclus van een HEPA-filter aanzienlijk worden verminderd. Een huishouden met meerdere huisdieren zou de filter van hun ionisator maandelijks moeten vervangen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je luchtfilter voor aanbevelingen over hoe vaak je je filters moet vervangen, maar houd er rekening mee dat deze richtlijnen zijn gebaseerd op de gemiddelde luchtkwaliteit en dat je geen rekening mag houden met huisdieren. Luchtreiniger.nl biedt direct advies. Hier kun je terecht voor het aankopen van een luchtreiniger met ionisator en antwoord op al jouw vragen. Lees ook de informatie op de site www.luchtreiniger.nl. Als je jouw keuze nog moet maken, dan zal deze informatie zeer handig zijn in het kiezen van de meest geschikte luchtreiniger bij je thuis of op kantoor.


Comments are closed.