ICT en Techniek

Een 3d printer kopen?

maandag, 22-7-2019  

Wanneer u een 3d printer gaat kopen is het handig om eerst meer te weten over de printers die voor consumenten op de markt zijn. 3d Printer Kopen Gids helpt u daarbij. Uitgebreide reviews van verschillende modellen in verschillende prijsklassen. 

3d printer kopen: de beste modellen

Er komen steeds meer 3d printers op de markt. Er zijn verschillende populaire modellen die erg geschikt zijn wanneer u een 3d printer wilt kopen, namelijk:

  • Ultimaker 3
  • Form 2
  • Makergear M2
  • Zortrax M200

Ultimaker 3

Deze printer is zeer gewaardeerd en heeft een hoge printkwaliteit. Daarnaast heeft het een soepel gebruikssysteem waardoor het gebruiksgemak van hoog niveau is. Deze printer is minder geschikt wanneer het veeleisend gebruikt moet worden. Dit komt door de lage printsnelheid. Voor ontwerpers of architecten die objecten snel moeten produceren is het niet aan te raden om deze 3d printer te kopen. 

Form 2

Een 3d printer kopen?Deze printer heeft net als de ultimaker 3 een hoge printkwaliteit. Doordat het platform twee keer zo groot is als zijn voorganger is de printer in staat om grotere objecten te printen. Deze printer bevat veel mogelijkheden en heeft een goede printsnelheid in verhouding met de geboden kwaliteit. Het nadeel van deze printer is dat door de SLA-techniek er iets meer nabewerking nodig is. Mensen die deze 3d printer kopen zijn verzekerd van een hoge betrouwbaarheid en een hoog detailniveau. 

Makergear M2

Deze printer heeft een lagere prijsklasse dan die van de Ultimaker 3 en de Form 2. Wel heeft deze printer een goede printkwaliteit die zowel in ABS en SLA kan printen. De kwaliteit is goed maar het gebruiksgemak is wat minder. Daarnaast maakt deze printer meer geluid dan bovengenoemde. De printer is dus minder geschikt om in ruimtes zoals een woonkamer of open kantoorruimte neer te zetten. 

Zortrax M200

Deze printer is ideaal geschikt voor beginnende gebruikers. De printer heeft een hoog gebruiksgemak en is dus ideaal om mee te beginnen en te oefenen. De Zortax M200 zit in dezelfde prijsklasse als de Makergear M2. Doordat de printer een hoog gebruiksgemak heeft, zijn de mogelijkheden van het printer wel minder dan de bovengenoemde printers. 

Goedkopere printers

Er zijn meerdere 3d printers in verschillende prijsklassen. De printers eerder genoemd zitten in een hoger klassement dan andere printers. Wanneer u dus een 3d printer wilt kopen voor een lagere prijs dan is dit ook mogelijk. Goedkopere 3d printers zijn al verkrijgbaar voor minder dan €250, €500, €750 en €1000. Deze printers zijn minder goed dan de duurdere modellen maar nog steeds zeer geschikt wanneer u een 3d printer wilt kopen. Deze modellen hebben een hoog gebruiksgemak en hebben een goede printkwaliteit. Wel geven deze printers meer geluid af, zij zijn dus niet altijd geschikt om in woonkamers of open kantoorruimtes te zetten. De printers die u al voor minder dan €1000 kan krijgen zijn de:

  • Flashforge Creator Pro
  • Qidi Tech I
  • M3D Micro
  • Da Vince Jr. 

Zelfbouwkit

Wilt u nog meer besparen op een 3d printer kopen? Ga dan voor een zelfbouwkit. Deze pakketten zijn zeer geschikt wanneer u een aardige handigheid hebt. De pakketen kunt u zelf in elkaar zetten en installeren waardoor er kosten worden bespaard in de fabriek. Hierdoor zijn deze pakketten een stuk goedkoper dan kant-en-klare printers. Wel is het verstandig om een bouwkit te nemen van een bekend merk zodat er genoeg instructievideo’s te vinden zijn. 


Comments are closed.