Webwinkels en Webshops

Hoe gunstig is gehard glas in je projecten?

woensdag, 14-11-2018  

Gehard glas, ook bekend als veiligheidsglas, wordt gedefinieerd als glas dat is behandeld met warmte om sterker en duurzamer te zijn dan standaard glas. Het is zelfs tot vier keer sterker! Nog een andere naam voor dit type glas is “getemperd glas”. Het thermische proces dat getemperd glas uithardt, maakt het ook hittebestendig, waardoor het een ideale keuze is voor veel doe-het-zelfprojecten. Eigenlijk is al het glas dat je in meubelen verwerkt ziet, getemperd glas. Je kunt zelfs je mobiele telefoon beschermen met dit type glas. De grootste reden om gehard glas te kiezen, is omdat het duurzamer is. Het is bestand tegen krassen van scherpe voorwerpen en kan zelfs schokken opvangen.

Wat is gehard glas?

Vanwege de manier waarop getemperd glas wordt behandeld, breekt het in kleine, veilige stukken in plaats van grote scherven. Dit maakt getemperd glas veiliger dan standaard glas. Om deze reden wordt getemperd glas het meest gebruikt waar standaardglas een gevaar kan vormen. En om veiligheidsredenen wordt vandaag vaker gekozen voor gehard glas. Bij glaswebwinkel.nl volgen ze het proces voor het met de hand vervaardigen van je stukken getemperd glas tot in de puntjes. Het eerste dat je moet weten in dit proces, is dat jouw veiligheidsglas op maat wordt gesneden. In feite snijden, polijsten en voltooien ze je glas volgens jouw specificaties voordat ze het verharden (temperen). Het snijden van gehard glas na het temperen wordt niet aanbevolen. Nadat je glas is gesneden, stoppen ze het in hun eigen temperovens, zodat ze weten hoe je glas van begin tot einde wordt behandeld. Nadat je glas uit de temperovens komt, maken ze het af met een hogedrukkoeling om het proces te voltooien. Federale voorschriften stellen dat gehard glas een oppervlakcompressie van 10.000 psi of meer moet hebben. Het breekt meestal rond de 24.000 psi. Hier zijn een paar snelle feiten over gehard glas:

  • Je kunt de grootte, vorm, dikte en randtypes van uw glas aanpassen.
  • Je kunt ook gekleurd veiligheidsglas kiezen wanneer je je glas aanpast, dit staat bijvoorbeeld mooi als het bevestigd wordt aan muren in een keuken of badkamer. Tevens ideaal om eenvoudig te reinigen.
  • Je kunt ervoor kiezen om je glas te ontvangen met of zonder een stempel (een stempel die verifieert dat je glas is getemperd).
  • Veiligheidsglas is geschikt voor de meeste toepassingen in je huis. Enkele plaatsen waar gehard glas kan worden gebruikt: patio tafelbladen, indoor tafelbladen, glazen planken, kantoren en bedrijven, bescherming van antiek, verschillende DIY en ambachtelijke projecten.

Bestellen online

Om het even welke vorm je kiest (vierkant, rechthoekig, ovaal of rond), gehard glas moet eerst worden gezaagd en gepolijst voordat het wordt getemperd. Als het eerst werd getemperd, zou het glas niet volgens je wensen gesneden en gepolijst kunnen worden. Bestel je gehard glas, dan wordt jouw bestelling doorgegeven aan de glasfabriek. Na 10 tot 15 dagen wordt het glas met een speciaal transport bij je thuis geleverd of je kunt je bestelling ook zelf afhalen in de vestiging in Apeldoorn, waar je trouwens ook terecht kan voor vragen, vakkundig advies of het bekijken van voorbeelden. Wanneer je veiligheidsglas bestelt bij glaswebwinkel.nl,  kun je er zeker van zijn dat je bestelling snel arriveert met de garantie dat het glas intact zal aankomen! Het beste gedeelte? Dit is de enige plaats in Nederland waar je hoogwaardig, op maat gesneden getemperd glas kunt krijgen voor een betaalbare prijs! Naast items zoals planken van veiligheidsglas, tafelbladen en ander op maat gesneden gehard glas, bieden ze ook panelen van getemperd glas en glaszetartikelen. Als je een van deze artikelen bestelt, heb je het vaak de volgende dag al in huis.


Comments are closed.