ICT en Techniek

Kies voor een goede audio guide

donderdag, 4-10-2018  

Steeds meer musea en andere culture instellingen kiezen er voor om het publiek van informatie te voorzien met behulp van een goede audio guide. Het is namelijk veel aangenamer om naar een schilderij of beeld te kunnen blijven kijken zonder dat u steeds van een papiertje moet lezen. Een ander nadeel van een geschreven tekst is vaak dat er niet veel informatie op een bordje past en dat het veel handiger is om de informatie via een audio guide te geven. De bezoeker kan dan ook zelf kiezen bij welk werk er wordt geluisterd en wanneer alleen kijken voldoende is. Het is voor instellingen handig wanneer een audio guide gemakkelijk is aan te passen. Er hoeft dan niet voortdurend iets nieuws aangeschaft te worden. Bordjes worden vaak voor elke tentoonstelling individueel gemaakt. Dit heeft te maken met de vormgeving van de tentoonstelling. Wanneer er via een blauw thema gewerkt wordt tijdens de ene expositie, moeten er nieuwe bordjes worden gemaakt bij de volgende wanneer alles met rode belettering aan de bezoekers wordt getoond. Het gaat natuurlijk om het hele plaatje en dan moet alles wel kloppen. Een audio guide biedt dan meteen een uitkomst, omdat alleen de tekst aangepast hoeft te worden. De blokjes die worden gebruikt, kunnen gemakkelijk ook de volgende keer bij een schilderij of beeld worden weergegeven. Het is echter wel heel belangrijk dat er wordt gekeken naar een goede leverancier voor de audio guide. Vooral wanneer u er nog niet eerder mee heeft gewerkt, is het verstandig om even rond te kijken. U zult dan merken dat u al snel uitkomt bij de website axitour.nl. Hier vindt u een audio guide van zeer goede kwaliteit die u gemakkelijk kunt gebruiken om uw tentoonstelling nieuw leven in te blazen. Op de website is onder andere de volgende informatie te vinden:

  • Voor welke systemen het toepasbaar is
  • Hoe u de audio guide het beste kunt gebruiken
  • Wat de kosten ongeveer zullen zijn\
  • Axitour

Door snel even te kijken op de website, ziet u meteen wat de vele voordelen zijn. U hoeft dus niet ineens meerdere websites af te gaan en het is ook mogelijk om snel de juiste keuze te maken. U doet er dan goed aan om meteen uw vragen te stellen aan een van de deskundige medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie over de audio guide die bij u past

Er zijn veel verschillende soorten audio guides op de markt en het is dan ook aan te raden om even na te gaan welke u precies het beste kunt gebruiken. U weet dan namelijk heel zeker dat u snel de juiste keuze kunt maken. Veel mensen gingen u al voor en hebben met een goede audio guide hun bezoekers de juiste informatie kunnen geven. Het is zelfs mogelijk om uitsluitend te kijken naar informatie via guide. U hoeft dan bijna geen bordjes meer te plaatsen wat ook voor een rustig overzicht zorgt binnen uw tentoonstelling.

Altijd een goede prijs

Het is uiteraard heel fijn om van te voren te weten wat de kosten ongeveer zullen zijn. U kunt dan even contact opnemen en uw vragen over de kosten snel stellen. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe uitgebreid u alles wilt hebben en om hoeveel guides het precies gaat. Voor elke instelling is er een goede en vooral ook passende oplossing te vinden. Het is dus zeker de moeite waard om meteen even contact op te nemen en te vragen naar de vele mogelijkheden. U heeft dan snel een mooi systeem.


Comments are closed.