Nieuws

Negen levens met een kattenverzekering

donderdag, 3-8-2017  

Katten zijn avontuurlijke dieren. Ze gaan graag op onderzoek uit en komen dan wel eens in vervelende situaties terecht. Wanneer je even niet oplet, kan jouw lieve huisdier zich flink bezeren. Dat is natuurlijk niet leuk, maar met een kattenverzekering ben jij op alles voorbereid. Wanneer je kat een rare sprong heeft gemaakt, of gehavend thuiskomt, kun je direct naar de dierenarts. Je hoeft niet eerst te controleren hoeveel geld je op je rekening hebt, je kunt meteen in de auto springen. Welke onkosten krijg je met een kattenverzekering vergoed?

  • Consult bij de dierenarts
  • Dierengeneesmiddelen
  • Operaties
  • Fysiotherapie
  • Sterilisatie

Eerst een korte opmerking vooraf: niet elke kattenverzekering heeft dezelfde dekking. Toch krijg je bovenstaande lijst in de meeste gevallen uitgekeerd. Om te beginnen het consult bij de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kan variëren van een routineonderzoek tot een uitgebreide behandeling. Het is met name vervelend dat je vooraf niet weet hoelang de behandeling gaat duren, of hoeveel geld dat gaat kosten. Het ene moment betaal je dus veel meer dan het andere. Met een kattenverzekering trek je alle kosten gelijk. Iedere maand een klein bedrag, zodat je altijd zonder zorgen naar de dierenarts kunt gaan. Een tweede categorie zijn geneesmiddelen. Wanneer je kat een chronische aandoening heeft, kan de prijs van geneesmiddelen met de tijd hoog oplopen. Met een verzekering zijn een groot gedeelte van deze kosten ook gedekt. Vaak zit er wel een maximum aan het aantal medicijnen dat je op kosten van de verzekering kunt krijgen. Je betaalt ook een eigen risico. Lees de voorwaarden  van je polis dus goed door voordat je medicijnen aanschaft. Op https://tinki.nl/kattenverzekering krijg je direct een mooi overzicht van alle belangrijke vergoedingen van elke verzekering en de hoogte van de eigen bijdrage.

Kattenverzekering bij serieuze ingrepen

Wanneer jij in het ziekenhuis terecht komt, dan handelt je zorgverzekering alles af. Meestal krijg je niet te weten hoeveel je behandeling in totaal gekost heeft, tenzij je dat zelf gaat uitzoeken. Wanneer je poes of kater geopereerd moet worden, heb je dus meestal niet goed voor ogen welke kosten dat allemaal met zich meebrengt. Je betaalt natuurlijk voor de operatie zelf en de dierenarts die daarmee bezig, maar bijvoorbeeld ook voor verblijf in de praktijk en alle zorg die daarbij komt kijken. De rekening kan oplopen tot meer dan duizend euro. Wanneer je die kosten niet verwacht, kan dat rauw op je dak vallen. Een kattenverzekering helpt dit risico in te dammen. Je hoeft niet bang te zijn voor grote onvoorziene uitgaven. Ook bij andere serieuze behandelingen, zoals fysiotherapie of sterilisatie, is een kattenverzekering heel handig. Iedere behandeling bij een fysiotherapeut kost geld, voor je het weet ben je honderden euro’s lichter. Neem het risico niet en sluit snel een kattenverzekering af. Op die manier weet je zeker dat jouw lieve kater altijd de zorg krijgt die hij verdient!

Declareren van kosten

Sommige mensen met een verzekering weten niet goed hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren. Wees niet bang, in de meeste gevallen hoef je dit niet zelf te doen. Vaak neemt je dierenarts contact op met je verzekering om de zaken verder af te handelen. Is dat niet het geval, dan zul je de rekeningen zelf moeten indienen bij de verzekeraar. De manier waarop je dat moet doen verschilt. Sommige verzekeringsmaatschappijen willen dat je opbelt, andere zijn tevreden met een scan van de rekening. Zorg dus dat je vooraf goed weet hoe jij je rekeningen moet indienen. Bij Tinki vergelijk je moeiteloos en snel talloze verzekeringen. Klik snel op de link en sluit jouw kattenverzekering vandaag nog af!


Comments are closed.