Webwinkels en Webshops

Ons nieuwe camping pannenset van Kifra

vrijdag, 30-11-2018  

Ons nieuwe camping pannenset van KifraAfgelopen zomer zijn we voor het eerst gaan kamperen met het hele gezin in Zuid-Frankrijk. Dat was een hele belevenis en we moesten daarvoor nog best wel een aantal zaken aanschaffen, waaronder ook een camping pannenset. Die heb ik online gevonden op kifra.nl. Ik had namelijk van een collega de tip gekregen dat Kifra Camping & Vrije Tijd dé aangewezen plek was om kampeerartikelen aan te schaffen en daar had zij groot gelijk in, want ik ben inmiddels al een paar keer terug geweest om andere dingen aan te schaffen nadat ik hier mijn camping pannenset had gevonden.

Een volledig camping pannenset

Als je voor het eerst gaat kamperen, zoals wij dat met het gezin zijn gaan doen, dan moet je aan veel dingen denken. Je kunt niet zomaar je halve huisraad mee op sleeptouw nemen en niet alles is altijd geschikt voor het kamperen. Daarnaast kom je er ook achter dat je te maken hebt met enige mate van ruimtegebrek. Het voordeel van een camping pannenset is daarom ook dat je alles zo in elkaar kunt zetten, dat het minimale ruimte in je kleine keuken kastjes van je caravan kwijt kunt. Dat is ideaal en daarom ben ik ook zeer gelukkig met het feit dat ik deze camping pannenset bij Kifra heb gevonden. Het is een heel mooi 7-delig camping pannenset van het merk BoCamp, dat bestaat uit:

  • Een pan van 20 cm
  • Een pan van 22 cm
  • Een koekenpan van 18 cm
  • Een koekenpan van 22 cm
  • Een afgietdeksel
  • Losse handgreep
  • Een beschermhoes om de set in op te bergen

De kwaliteit van deze camping pannenset is ook fantastisch en doet eigenlijk niet eens onder voor de pannenset die ik thuis in mijn keuken gebruik. Het gaat er natuurlijk om dat je hier goed mee kunt koken en dat je alles bij de hand hebt dat je nodig hebt om een maaltijd klaar te kunnen maken. Daarnaast heeft deze camping pannenset meerdere pannen, zodat je niet hoeft te wachten tot iets klaar is om daarna de pan voor iets anders te gebruiken. Nu hebben we maar een beperkt aantal pitten op het fornuis in de caravan, maar toch, als moeder moet je op alles voorbereid zijn, dus ook bijvoorbeeld op het bewaren van kliekjes in een pan en dan heb je een andere pan nodig. Dat is wel zo handig. De pannen zijn voorzien van een erg mooie poedercoating en een anti-aanbaklaag, wat ze zeer handig in het gebruik maken en ze zien er ook nog eens top uit. Nu hebben wij een elektrische kookplaat als fornuis in de caravan en ik was even bang dat we daar een speciaal camping pannenset voor moesten aanschaffen, maar dit pannenset kan op zowel gas als keramisch en elektrisch gebruikt worden. Ze zijn gemaakt van aluminium en dat is lichtgewicht in gebruik en werkt prima in dat kleine keukentje in de caravan.

Veel zelf gekookt op vakantie

Het voordeel van het hebben van mijn camping pannenset vond ik dat ik daardoor erg plezierig heb kunnen koken op vakantie. We zijn in totaal drie weken weggeweest en hebben een paar campings bezocht, waarbij niet altijd een goed restaurant in de nabije omgeving aanwezig was. Daarnaast loopt dat ook aardig op in kosten, wanneer je steeds gaat uiteten. Ik vond het heerlijk, want op vakantie in het buitenland bezoek ik het liefste meteen een buitenlandse supermarkt. Dat is voor mij al echt een moment van genieten. Een bevestiging dat je echt even weg bent van huis. Ik kocht de lekkerste dingen die ik tegen kwam en ben in de caravan gaan koken. Dat was echt een genot.


Comments are closed.