Nieuws

Wat is gezond eten?

dinsdag, 11-5-2021  

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is. Maar er is tegenwoordig zoveel tegenstrijdige informatie over wat je nu wel of niet aan je voedingspatroon zou moeten toevoegen, dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je nu wel of niet tot je zou moeten nemen. Wil jij graag objectieve informatie over gezond eten? Ga dan eens naar gezondeten.nl. Deze website wordt bijgehouden door diëtisten en voedingsdeskundigen, dus je kunt echt op deze informatie vertrouwen. Heb je een specifieke vraag en kun je het antwoord hierop niet vinden? Stel deze vraag dan gerust via de mail en zij doen hun best om hier zo snel mogelijk een artikel over te schrijven!

Gezond eten

Inzichten in voeding veranderen regelmatig. Van sommige voedingsmiddelen die we in het verleden als gezonde optie beschouwden weten we nu dat ze eigenlijk toch niet zo’n goede keus zijn. Gezond eten kan daardoor best lastig zijn, je moet echt moeite doen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten. Zelfs de Schijf van Vijf verandert immers nog wel eens, zo is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente een tijdje geleden verhoogd van 200 naar 250 gram. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan is het goed om af en toe eens een kijkje te nemen op gezondeten.nl. Hier kun je heel veel informatie vinden over gezond eten, zodat je weer weet waar je aan toe bent. Letten op wat je eet is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar het is ook van belang om op het voor jou ideale gewicht te komen. Overgewicht wordt een steeds groter probleem in onze samenleving en het kan veel gezondheidsproblemen opleveren. Daarom is het dus echt verstandig om je eens te verdiepen in wat gezond eten is en wat niet. Zo kun jij op je streefgewicht komen en via voeding je gezondheid verbeteren!

Allergieën en diëten

Gezond eten kan al een uitdaging zijn voor mensen die gewoon alles tot zich kunnen nemen wat zij willen. Maar als je ergens allergisch voor bent of een bepaald dieet moet volgen, dan kan het nog veel lastiger zijn! Er zijn mensen met hevige voedselallergieën, zoals

  • coeliakie
  • een notenallergie
  • lactose intolerantie

Voor hen is het van het grootste belang dat ze bepaalde voeding niet binnen krijgen. Maar ook bij bepaalde intoleranties of gevoeligheden is het goed om te letten op wat je eet. Gezond eten is ook dan mogelijk, met een speciaal voedingsschema waarbij rekening is gehouden met wat jij wel of niet tot je kunt nemen. Het is daarbij van belang dat je zo eet dat je toch alle belangrijke vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen dagelijks binnenkrijgt. Op gezondeten.nl kun je veel informatie over deze onderwerpen vinden, zodat je zelf een voedingsschema samen kunt stellen dat goed bij jou past en waarmee je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Heb je hier moeite mee, maar wil je wel echt gezond eten? Dan kun je altijd contact opnemen met een diëtist of voedingsdeskundige bij jou in de buurt. Die kan voor jou een voedingsschema op maat samenstellen.


Comments are closed.