Nieuws

Zelf een 3d printer bouwen is niet moeilijk

maandag, 16-2-2015  

Voor mijn werk ben ik altijd in de weer met het ontwerpen van mooie dingen. Het is namelijk zo dat ik ontwerper ben en dan vind ik het leuk om een beetje boven de concurrentie uit te steken. Aangezien deze concurrentie vandaag de dag bijna moordend is, is het daarom belangrijk om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen zodat je deze meteen in je werk kunt gaan gebruiken. Zodoende kwam ik een tijdje geleden op een site waar ik kennis mocht maken met een nieuwe vorm van printen. In principe werkt het bijna hetzelfde als een gewone printer maar dan is je eindresultaat driedimensionaal. Het was mij meteen wel duidelijk dat ik deze techniek graag in mijn werk wilde gaan gebruiken en ik hoorde dat het helemaal niet moeilijk was om zelf een 3d printer bouwen te gaan. Vandaar dat ik eens even op het internet ben gaan zoeken met het keyword ‘3d printer bouwen’ en op die manier werd mij een lange lijst sites gepresenteerd die allemaal refereerden aan de zoekopdracht ‘3d printer bouwen’. Het kon niet anders of ik zou binnen een zeer korte tijd meer te weten komen van hoe je een 3d printer bouwen kon. Het leuke aan een 3d printer bouwen is dat je het zo uitgebreid kunt maken als dat je zelf wilt. Daardoor kun je heel veel kanten op en kun je er altijd zeker van zijn dat je nooit een verkeerde keuze maakt. In mijn geval wilde ik graag wat grotere producten kunnen printen en daarom wilde ik dan ook graag een grotere 3d printer bouwen. Dat bleek helemaal geen probleem te zijn, sterker nog, dit was zelfs heel erg goed mogelijk. Afijn, ik loop al een beetje op de zaken vooruit want ik wil eerst nog graag wat meer vertellen over het bedrijf waarmee ik uiteindelijk besloten heb om mee in zee te gaan. Het verhaal dat zij op hun site hadden geplaatst over zelf een 3d printer bouwen sprak mij namelijk heel erg aan en daarom wist ik gelijk dat ik met deze mensen zaken zou willen gaan doen.

Zelf een 3d printer bouwen via Llowlab.nl

Het fijne aan zelf een 3d printer bouwen is dat je nooit voor verrassingen komt te staan, dat stond geschreven op de site van LLowlab.nl. Dit sprak mij heel erg aan. U moet namelijk weten dat ik een echte techneut ben en als ik iets zelf kan produceren op het gebied van elektronica dan kan ik vaak niet wachten om te beginnen. Vandaar dat een 3d printer bouwen mij ook wel heel erg aansprak. Ik vind het namelijk erg leuk om te kijken wat je hiermee allemaal kunt en welke kanten je op kunt wanneer het gaat over deze nieuwe techniek. Van de site van deze firma kreeg ik een heel goede indruk. Je wordt als klant heel snel wegwijs gemaakt en je komt er heel snel achter wat een 3d printer bouwen allemaal vergt en wat de kosten van deze onderneming zijn. Dat maakte het voor mij als klant heel erg eenvoudig om tot een goede beslissing te komen. Ik vind het doorgaans best wel lastig om een goede keuze te maken maar in dit geval had ik werkelijk nergens moeite mee. Het was werkelijk zomaar gepiept. Dat kwam natuurlijk ook omdat op de site van Llowlab.nl heel duidelijke informatie werd gegeven omtrent zelf een 3d printer bouwen. Je kreeg heel duidelijk uitgelegd dat bijna iedereen wel zelf een 3d printer bouwen kon en dat het daarbij helemaal geen diepte-investering hoefde te zijn. Dat was koren naar mijn molen en daarom bedacht ik mij dan ook geen moment en heb ik besloten dat ik ook zelf een 3d printer bouwen wil. Zo gezegd zo gedaan, ik heb de benodigde producten in huis gehaald en heb toen een bestelling op de site geplaatst. Zo had ik binnen de kortste keren de benodigdheden in huis en kon ik naar hartenlust gaan bouwen. In de volgende alinea wil ik graag wat nader op dit proces ingaan. Niet omdat het mij zo zwaar viel, integendeel zelfs, het was zelfs heel erg gemakkelijk om tot een fantastisch eindresultaat te komen.

In een handomdraai kun je beginnen met printen

Het is goed om te weten dat zelf een 3d printer bouwen werkelijk helemaal niet moeilijk is. Het is namelijk zo dat je een zeer duidelijke handleiding meegestuurd krijgt van Llowlab.nl waardoor zelfs de meest onhandige onder ons nog tot een prachtig eindresultaat kan komen. Zelf een 3d printer bouwen mag dan misschien een beetje ingewikkeld klinken, dat is het zeer zeker niet. Ik denk dat iedereen zelf een 3d printer bouwen kan, het is werkelijk niet veel werk en zeker niet wanneer je je pakket bestelt via de website van LLowlab.nl. Hier krijg je namelijk alle nodige informatie over:

  • de wijze waarop je je printapparaat moet bouwen
  • hoe je je aanschaf vervolgens aan je computer kunt koppelen
  • eventuele problemen die op kunnen treden bij het monteren

Kortom, het kan bijna niet fout gaan. Een 3d printer bouwen is helemaal niet moeilijk. Het is mij ook gelukt en dat zegt dan wel niet alles maar wel veel. Neem daarom vandaag nog even een kijkje op de website van dit bedrijf en plaats vandaag nog een bestelling. Om het geld hoeft u het niet te laten.


Comments are closed.